Jungle trekking på elefantryggen, Thailand nov 2006

Jungle trekking på elefantryggen, Thailand nov 2006

Läänge sedan!!

JAhaja, nu har jag hunnit både vara i Thailand och komma hem och även jobbat i några dagar.

Resan till Thailand var underbar. Vi hade en väldigt intesniv vecka, med späckat schema, innehållande en massa bussåkande, hotellvisningar etc. Vi hann även med sol och bad nästan varje dag och lite lite shopping fick jag även gjort sista dagen. Vi fick en massa god mat, väldigt starkt emellanåt, men god som sagt. En o annan Singha (=öl) slank ner oxå. :)
Maten bestod oftast av en mass thaimat, i massa olika former. Vi fick nog ca 7 rätter till varje måltid. En ingrediens jag har kommit på att jag inte gillar är citrongräs!! Inte gott alls!! JAg kan nog tänka mig att äta det i mindre mängd men ofta dominerade den smaken så mycket att maten blev bara hemsk.
Och varmt hade vi, över30 grader varmt varje dag. De 3 första dagarna regnade det lite på em, men det varade i max 2 timmar.
Ett alnd jag definitivt vill åka tillbaks till!!!

Så på hemresan blev jag sjuk. Fick jätteont i magen och feber. VAr hemma starx efter tolv natten mot fredag, fick sova i min egna säng äntlgien och vaknade på morgonen ff med iont i magen coh feber. Min planerade mysdag med barene slutade med att jag låg i sängen typ hela dagen. På förmiddagen bad jag Linus buffa till mig ifall jag somnade. Så var 10 min var det en lite kille som sa "mamma du sover". :) Vid lunch ringde jag till käre maken och bad honom komma hem. SÅ han fick VAba halva dagen. Lika bra var nog det, för när han kom hem hade jag 40 graders feber.  Helgen gick i samma teckan, jag låg i sängen och var sjuk och maken fick fortsätta med markservicen.

Måndag var jag till jobbet men fick gå hem tidigare då ajg itne mådde bra. Tisdag gick jag till läkaren coh avr hemma hela dagen från jobbet. Onsdag mådde jag återigen bättre och sen dess har jag jobbat. N mår jag bra igen som tur är.

Och idag har vi varit och försökt få oss en ltie gnutta julstömning på Taxingen julmarknad. Mysigt som bara den, bara snön som fattades. Vi köpte hem lite olika korvar, rökt sik, fudge och glögg.

Nu ska vi dricka lite glögg!!

Kram på er!!

Bröllopspresent fr Gittan o Berndt

Bröllopspresent fr Gittan o Berndt

Packa lätt!??

Idag åker jag till Thailand på studieresa med Fritidsresor. Ett av råden vi fick inför resan var "att packa lätt då vi kommer att byta hotell i stort sett inför varje natt". Packa lätt!! Finns inte i min värld kan jag ju säga!!

Jag har nu lyckats med konststycket att packa en gång, sen tagit bort en del, och nu tror jag att jag "i min värld" har packat lätt. Jag har en dragväska (kabinväska) som resväska och den går ju att dra, plus att jag orkar bära den och det är ju huvudsaken. Senaste infot från reseledaren löd:" Självklart kommer vi att åka civilicerat så man behöver inte resa i ryggsäck, utan en vanlig resväska funkar bra, dokc måste man orka bära den själv". Och det har jag ju lyckats med. Som handbagage har jag en ryggsäck som ju kan komma till anävndning där borta oxå.  I ryggsäcken har jag pmbyterskläder så ja kan byta till nåt svalare ombord. Jeans och långärmat är nog lite för varmt när vi väl landat... :)

Nej usch, nu börjar jag få riktigt resfeber. Ska bli spännadne att få se Thailand, samtidigt som det känns lite läskigt och åka till andra sidan jordklotet utan familjen. Men men det ska nog gå bra. JAg vet att de kommer att ha det bra hemma, det är bara jag som nojjar....

Jaha, blir nog itne så mycket mer bloggande under följande vecka, men jag är ju hemma nästa fredag igen.

Sköt om er här i kalla Sverige så ska jag se till och få lite sol på mig så jag klarar mig till nästa sommar. :)

Dagens viktrapport förresten: 62,5 kg, har nu lcykats gå ner kilona jag gick upp förra veckan. Tack o lov. :) Får väl se hur det går nu under veckan i Thailand med all god öl....

Jaja nya tag om en vecka. :)


Kram på er!!!!!!

Att man aldrig lär sig!!

Igår kom den första snön tillsammans med värsta vindpustar. Det blåste bra mycket på sina håll och snön yrde ner till coh från hela dagen. Linus var så kalrt överlycklig, han har ju längtat tills snön ska komma. Lova stackarn är ju hemma sjuk så hon har inte fått uppleva den första snön än på nära håll denna vinter.

Med ovädret kom ju då trafikkaos och maken är ju glad att han varit hemma och VABat eftersom han inte bytt till vinterdäck än. Alla bussar i Södertälje fick ställas in på kvällen så jag är ju glad att jag hann hem inann det värsta kaoset bröt ut. Gick hem redan vid 14.30 (skulle ha slutat kl 15.00) då vi hade så lugnt på jobbet. Ingen ville väl ut i ovädret i onödan. :)

Väl hemma gick kvällen med att tvätta ett par maskiner tvätt, packa de mesta jag behöver inför resan till Thailand IMORGON och lite mys med familjen oxå så klart. Årets första glögg dracks igår oxå när barnen lagt sig. Mysigt!!

OCh idag var det då kaaallt!! Minusgrader imorse när vi skulle gå iväg till skola/jobb. JAg rotade runt i vår överfulla garderob efter vinterkläder. Varför i herrans namn har jag inte letat fram dom tidigare kan man ju undra? Jag visste ju att det skulle bli kallt. Nåja, det resulterade iaf i att jag hittade min vinterjacka, väldigt skrynklig, men det fick duga. Linus overall var för lite så det blir till att köpa nya vinterkläder till honom.
Idag hade han iaf fleecebyxor under och ett par tjockare överdragsbyxor på sig och vinterjackan. Det funkar nog, med tanke på att han aldrig står still när han är ute. :)

Nåja, idag är det iaf väldigt vackert väder, även fast det är kallt! Så en lugn promenad hem efter jobbet blir det på dom halkiga gatorna. Man får ju se sig för lite när man går, så isigt som det är.