Uppdatering

Då har man varit på möte nr 3 ang förskolebranden. Idag hade ledningen lovat att komma med en lösning på vart barnen blir placerade tills Högmohöjden är uppbyggt igen. Och det fick vi. Det blir en lokal som är tilltänkt att bli ett dagis så småningom. Det som är bra är att hela förskolan får flytta dit och barngruppen slipper splittas. Det tråkiga är att det ligger en bit ifrån, rättare sagt i Geneta. Det ligger precis vid Wasaskolan och de kommer att få maten från skolan där det lagas egen mat. Det är ju iaf bra det. En bra bit att ta sig dit utan bil dock...Det har dom emellrtid löst med en minibuss som kommer att skjutsa barn o föräldrar mellan soldalaskolan o dagiset. Får väl se hur det kommer att funka rent praktiskt o tidsmässigt för min del.....Det får tiden visa helt enkelt....

Möte igen

Mötet idag på skolan gav oss inte så mycket mer info än det vi redan viste. Alltså typ inget! Jo en sak blev lite klarare. Igår sas det att det är hemförsäkringen som täcker den egna materiella förlusten. Men i hemförsäkringen har man ju en självrisk på runt 1000 kr. Men tydligen så går kommunen in och täcker självrisken. Så det blir till att kontakta Folksam på måndag. Lova måste ju få nya stövlar o regnkläder så kalrt. O får man bidrag till det så gör ju inte det nåt...

Annars hade dom inte mer att säga. Vart barnen får ta vägen nästa vecka är ff oklart. På måndag har dom lovat att komma med en plan, en plan som ska räcka ända tills förskolan är byggd igen...Men det blir iaf måndag och tisdag ff kvar på soldalaskolan....

Fortsättning följer....

Imorgon ska vi iaf göra annat för att skingra tankarna. Vi ska gå på Gröna Lund! Scania har hyrt hela stället så det blir gratis inträde och åkande. Ska bli skoj!!!

Infomötet

Infomötet på dagis var väl OK men gav oss föräldrar inte så myckt mer kött på benen eg. Polisen misstänker att det är anlagt, det finns vissa tecken som tyder på det. När brankåren kom till platsen och hade påbörjar släckningsarbetet tog man beslutet att försöka rädda den kvarvarnde delen istället för att skicka in rökdykare i den nerbrunna delen och man koncentrerade sig på att släcka elden och uppifrån. Den andra delen som inte brann ner var tydligen oxå våldigt nära att börja brinna. Som tur är så gick ju någon del att rädda iaf....

Barnen som behöver omsrog och itne kan fixa det på annat sätt nu har möjlighet att vara på Soldalaskolans lokaler. Där finns ett rum till förfogande för dagisbarnen imorgon fredag och på måndag. På tisdag ska det finnas en annan mer permanent plats man ska kunna använda. Vart vet vi inte än, förhoppningsvis får vi mer info imorgon när det är ett nytt info-möte kl 15.

Jag ska gå o jobba imorgon men får gå tidigare så jag hinner vara med på mötet. Lova ville asbolut inte vara på skolan så hon får vara hemma hos farmor som är ledig numera på fredagar. Tack snälla farmor för det.


Det var en gång ett dagis.....

Arg o Ledsen!!

Idag står det att läsa i nätbilagan av LT: "Förskla förstörd av våldsam eldsvåda". Det är Lovas dagis det......Eller var, för hennes avdelning finns inte längre....Så ledsen och arg o vet inte vad jag ska säga eller ta mig till. De vet inte än varför det brunnit, men misstanken är ju att det är anlagt.....VARFÖR??????

Lova är så klart ledsen och tycker det är trist att det brunnit. Hon fattar nog inte vidden på hur stort det är egentligen. Hon började prata om sina teckningar o då fick jag förklara att dom ju var borta nu, de har brunnit upp. Det var hennes största bekymmer för tillfället, alla teckningar som nu är borta....All dokumentation som gjorts under åren hon gått där, borta! Kläderna man hade där, borta!

Fick ringa till jobbet och förklara att jag skulle bli hemma idag, ville inte att Lova skulle behöva vara på skolan dit de barn som inte hade nån annanstans att ta vägen fick gå.  Idag är det ju en väldigt tillfällig lösning men det gick ju. Tur att jag har komptid at ta ut!!

Kl 13.00 är det mer info i skolan om vad som hädner härefter....Återkommer!

Läs här om branden i LT.

Sidor jag läser

Camilla, en kär nät-vän som jag oxå träffat IRL har utmanat mig att skriva ner några sidor jag läser dagligen. HOn nominerade mig i sin blogg och nu ska jag nominera några jag med. Det går tydligen till så här (om man vill): Jag skriver om det jag läser - ex fem sidor - de jag skriver om ska i sin tur nominera andra... osv... hänger ni med....? :)

Först o främst kan jag ju då länka tillbaks till Camillas sida, där läser jag mer eller mindre dagligen. Den hittar ni här.  Vi har som sagt träffats på ett foum på nätet men även träffats på riktigt. Vi var iväg på kryssning och ska ut på en ny i nov.

En annan kär nät-vän som jag numera även titulerar som en riktigt vän IRL är Sabina. Hon och jag träffades på Aff, på nätet, men har hunnit med 2 kryssningar ihop och jag har även varit hemma hos henne med barnen. I november ska även hon med på ovannämda kryssning. Hennes sida hittar ni här.

Tims sida är oxå väldigt intressant. Det är en son till en vän jag träffat via nätet när vi var gravida samtidigt. Han kämpar mot en hjärntumör och är en glad kille som gärna vill hjälpa andra trots att han själv inte alltid mår så bra. Världens goaste kille! Han sida finns här.

Tims familjs blogg finns här. Den läser jag oxå regelbundet för att hålla mig uppdaterad om hur det går.

Allt för föräldrar är jag ju oxå inne på dagligen. Ett forum för en massa olika människor. Där har jag träffat många trevliga mäniskor och fått en massa nya vänner.

Dessa sidor är jag inne på dagligen. Det finns så klart fler men kan ju inte skriva ner alla här... :)

She´s alive!!

Jodå, jag lever än och har inte krockat eller kört ihjäl någon..:)

Det är urkul att köra kan jag ju meddela, även fast jag inte varit ute i trafiken sååå mycket. 4 dubbelkörlektioner har jag avklarat på körskolan och har fått köra lite i trafiken oxå. Kul o pirrigt.

Igår var jag även ute i Vagnhärad och hälsade på min käre vän Anna. Lova var med och fick leka med Amanda medans jag och Anna var iväg o körde lite bil. Eller ja, jag körde och hon satt brevid. :) Först fick jag prova på att starta och lära mig mer om den där kopplingen och hur man hittar dragläge.....Hennes bil är dessutom en diesel-bil så det är lite annorlunda med  starten med den än i bilen jag kört med på körskolan. Men efter några hostiga starter så gick det riktigt bra. Var tom ute och körde på vägen en bra bit mot Gnesta. Hur kul som helst! Det ska vi göra om igen!

Borde ta och plugga lite mer teori igen, trist men ett måste ju.