Höst!

Helt plötsligt har det blivit höst! I söndags var det fint väder, jag gick med mina capribyxoe o sandaler och tyckte det var så skönt med sol o värme. Måndag morgon vaknar man upp och upptcäker att det bara står 13 grader på termometern! Jadå, hösten äör verkligne här med buller o bång.  Inga problem ifs, det är fint med hösten, men det kom ju så snabbt och oväntat igen! Samma sak varje år....

OCh till kuppen har jag gått o blivit sjuk! Lova har varit sjuk i feber och haft ont i halsen sen i lördags, men mår nu bra. Jag ligger här med rinnande näsa, nyser så fort jag rör på mig och har även feber. Pest o pina! MEN jag hann g¨o träna igår innan det solg till ordenltigt. HAde lite känningar att kanske nåt var på G när jag gick, hade lite lite huvudvärk, men tänkte att prommmis till gymmet o lite träning blir ju bra medicin. Jojo, aerobicen var en pina, men jag genomled hela passet. Sen styrketränade jag oxå i 30 min när jag ändå var där. Sen hade det lagom börjat regna oxå när jag skulle hem, men hade ju inget val utan stavgick hem tappert. Och som tack ligger jag alltså här o är sjuk....

Imorgon får Lova gå på dagis iaf, nu är hon pigg och mår bra. Så får jag oxå vila ordentligt utan och behöva passa upp henne hela tiden.

Skolstart och rockkonsert

Det var ju ett tag sen jag skrev....så jag tänkte passa på och uppdatera er lite.

Sen jag skrev sist så har jag själv hunnit fylla hela 35 år och det firades i dagarna 3, nåja nästan iaf. :) Själv var jag ut med några tjejkompisar på fredagen den 17e aug för att dansa och dricka lite öl för att fira min stundande födelsedag. Lördagen gick i trötthetens tecken, jag var rätt så trött då, fast tack o lov inte bakis.
Sen väl på söndagen fyllde jag ju då år och blev uppvaktad med blommor och choklad i sängen. Sen lite städning på schemat under förmiddagen och sedan på em/kvällen kom några vänner o släktingar och fikade. Jag fick en jättefin blomma i en kruka med arrangemang, 300 kr i presentkort på guldfynd, maggi och så en fin uppsättning med ljus och behållare. (Bilder kommer senare, lovar,lovar!!)

Nu har oxå skolan börjat med upprop i torsdags och så var först riktiga skoldagen igår, fredag. Linus har nog börjat med lite blandade kännslor....han tycker å ena sidan att det är trist att skolan har börjat, antar att det beror på att man inte kan leka lika mycket som på fritids. FAst samtidigt så rekännde han att det ändå var lite kul att skolan börjat igen.... så vi får väl se hur det utvecklar sig.

Igår då åkte jag och Linus in till Stockholm med tåg efter att jag slutat jobba. Vi gick först till apoteket, för att köpa öronproppar till Linus. Sen vart McDonalds på schemat. Därefter tunnelbanan till Gamla stan där vi träffade min kompis Stefan och gick till en restaurang där jag o S tog en öl och Linus fick en cola. Därefter var det dags för djurgårdsfärjan över till...Gröna Lund!! Där skulle vi se på Hammerfall som spelade. Vi hade oxå lite tur med inträdet, eg kostade det 120 för mig och 60 för Linus att gå in men vi fick gå in med Stefan på gästlistan. :) Det tackar man ju inte nej till. Konserten var jättebra och Linus tyckte det var coolt! Efteråt åkte vi Grönans nya attraktion, kvasten, och sen var det dags att åka hem. Vi var hemma strax efter elva och då var Linus bra trött, han somnade ju dessutom på tåget på väg hem...

Sen kan jag ju glatt meddela att jag kommit igång med min träning ordentligt igen. Aerobicen har ju börjat igen och jag har varit dit och även kört styrketräning efteråt. Gått dessutom med stavarna fram o tillbaka. Skönt och vara igång igen! Nu ska jag försöka få till det så att man har aerobicen på måndagar och sen är tanken att jag ska styrketräna ett par gånger per v, ev byta ut ett av styrkepassen mot step/styrka...

Stegrapport från den gångna veckan kan jag ju oxå lämna:

Lördag 18/8: 15678 steg, varav 5552 raska steg i 53 min
Söndag 19/8: 5201 steg, varav 1194 raska steg i 12 min
Måndag 20/8: 16177 steg, varav 11617 raska i 99 min
Tisdag 21/8: 10310 steg, varav 5742 raska i 49 min
Onsdag 22/8: 16285 steg, varav 6498 raska i 55 min
Torsdag 23/8: 12574 steg, varav 2188 raska i 21 min
Fredag 24/8: 15177 steg, varav 3222 raska i 27 min
Lördag 25/8:  4721 steg


Och sist men inte minst vill jag välkomna lilla Nellie till världen. Pontus o Emmas lillasyster föddes natten mot fredagen den 24/8.

Nattsvammel!

Varmt, svettigt, kvavt,.... ska jag fortsätta? Det är alltså kontentan till hur vi har det hemma just nu. VARMT var ordet. Ifs, jag tnker inte klaga så jättehögt, jag är glad att det äntligen har kommit lite värme till vår del av landet. Varmen kom lagom när jag skuklle börja jobba igen efter semestern! JAg hann dokc få några dagars sol under min sista vecka påp semestern och sista dagen (förra söndagen) var jättevarm och solig så jag var ute mer eller mindre hela dagen och passade på att få lite sol på mig.

På måndag började allvaret igen och med det kom det ännu mer värme o sol....Barnen och Putte har ju varit hemma denna veckan oxå o var till stranden på måndagen, lyllosar! Men det är ju underbart att det är varmt äntligen och man känner att sommaren faktiskt är här trots allt.

I tisdags var jag iväg till gymet på Gröndal och styrketränade, för andra gången på en vecka!! Jag måste ha slagit mig, eller hur? I förra veckan på fredagen var det lite halvdassigt väder, jag satt hemma och surfade i vanlig ordning och kännde att jag måste göra nåt. O jag ville verkligen träna så jag bytte om, tog stavarna och travade ivägtill gymet och körde mitt program som jag fick gjort till mig i februari!! Detta var första gången som jag körde programmet helt sen dess.... *skäms lite*. Men så passade jag på att gå dit även i tisdgas innan jobbet eftersom Putte ju var hemma med barnen i jag inte behövde passa några skol o dagistider. Nästa vecka är det åter helt öppet på Gröndal och då börjar aerobicen igen!! Jippi!! Min plan är att gå på den och sen köra styrketräningen på en gång när jag ändå är där.

När vi nu ändå snackar motion så kan jag oxåp meddela att jag idag varit duktig och stavgick en lite längre runda till och från jobbet. I vanliga fall är det ca 1,8 km till jobbet från oss, nu tog jag en omväg som gör att det blir ca 5 km. Alltså har jag stavgått ca 10 km idag totalt!! Känns i benen och armarna dock....

Stegrapport kan jag oxå åter lämna, har sett till coh fixat nytt batteri till min stegräknare.

Tisdag 7/8:14919 steg, varav 12251 raska i 102 min
Onsdag 8/8: 8662 steg, varav 5309 raska i 44 min
Torsdag 9/8: 11191 steg, varav 5390 raska i 46 min
Fredag 10/8: 10256 steg, varav 5572 raska i 48 min
Lördag 11/8: 19117 steg, varav 14184 raska i 123 min

Och sist men inte minst vill jag gratulera min syster SARA som fyller 31 år idag!!

Grått o regnigt

Idag är det trist väder. Det är grått ute och regn i luften. Blir nog inte många knop man gör idag inte. Veckan annars har faktiskt varit rätt ok. Solen har visat sig coh vi åkte tom till badstranden häromdagen. Hann dock inte vara där så länge innan molnen tornade upp sig och det vart kyligt. Men Linus var i vattnen mer eller mindre hela tiden vi var där. Det märktes oxå att det regnat rätt mycket denna sommaren, vattnet var jättehögt. I vanliga fall brukar det vara rätt långgrunt där vi badar men nu vart det djupt rätt fort.

Igår var vi ut till Toifsö oxå. Mattias fyllde 6 år o vi passade på att fira honom. Therese o barnen åker hem till USa om drygt en vecka igen så det var kul o hinna träffas igen en stund. Putte var inte med denna gången heller, han hade jätteont i magen. Så han är väl den enda som inte hunnit träffa Therese o barnen denna sommar och ändå har dom varit här i 2 månader! Men så är det ibland...
Vi fick iaf åka ut med Gittan o Berndt och det var ju snällt. :)

Stegrapport blir det ingen denna gången. Min stegräknare behöver nytt batteri o jag har inte köpt nån än så tills dess får jag klara mig utan....Har inte gått so himla mycket iaf, förutom i måndags o tisdags.  I Måndags gick ajg o Lova ner på satn då jag behövde uträtta lite ärenden och Lova ville följa med. På hennes begäran tog vi bussen hem, annars hade jag ju även gått hem. Men nr vi gick till mvc i tisdgas ( då ville hon oxå med ) så gick vi både dit o hem.  OCh nu har jag tagit den nödvändiga sprutan för att det inte ska bli fler bebisar iaf, hade glömt bort den, skulle eg ha tagit den redan den 19e juni...!!