Godis godis godis

Det är det som snurrar i huvudet på mig just nu. Godis!! Jag vill ha!! Vill verkligne ha!! Fast jag ska inte! Men usch vad jobbigt det är. Vet ju att jag har godis i skåpet, har en halv påse med rollo i skåpet och jag ser verligen rollon rulla framför min näthinna nr jag blundar.... Äsch för fan jag behöver ju inte ens blunda för att se dessa framför mig.... Men jag  ska inte ha!! Snart är det lördag coh då får jag äta......

Åt några kina snacks förut, typ 6 st tror jag så det får räcka!

Jag bestämde ju i söndags att nu får det vara nog. JAG måste bli hårdare mot mig själv, måste börja räkna points igen och inte köra på känn. Jag vill ju för tusan gå ner i vikt! HAr kört på känn nu i ett bra tag och visserligen itne gått upp i vikt, men inte heller ner..... Så det känns ju ändå skönt att veta att jag kan gå på känn när jag väl nått min målvikt... Men som sagt nu är det hårdhanskarna som gäller......

Fast det började inte så bra. I mådags var vi på info hos Fritidsresor om Italien och då fick vi Italienska godsaker och gott rött vin till.... JAg drack 3 glas vin (drygt 6 points bara flög iväg..) och så åt jag m,åttligt. Det var dock rätt bra saker att väla emellan. Lufttorkad skinka, grillade grönsaker, pasta, rostbiff coh så salami (inte världens bästa ur pointssynpounkt, tog dock bara en liten bit av det). OCh så fanns det kycklingfile. Mums. Så allt somallt var det ju hyfsat. Stoppade oxå efter första omgången även fast jag eg var sugen p mer, men jag var ju mätt så det fick räcka....

Så aerobics blev det inte i måndags då av förklariga skäl. Men jag gick en jätterunda i södnasg som kompensation... :)
Imorogn är planen att ajg ska gå på step/styrka o core. Bara inte halsen börjar strejka... Känns lite skumt just nu....

Nåja, hinner med stegrapporten oxå innan Greys Anatomi börjar!!

 Torsdag 22/3 16551 steg, 9811 raska i 80 min
Fredag 23/3 9935 steg, 3333 raska i 27 min
Lördag 24/3 8751 steg, 2631 raska i 20 min
Söndag 25/3 14269 steg, 10223 raska i 91 min
Måndag 26/3 15150 steg, 7432 raska i 61 min
Tisdag 27/3 12576 steg, 3721 raska i 30 min
Onsdag 28/3 16273 steg, 6502 raska i 57 min

Ha det så bra!!


Ljuvliga skivspelare!!!

Igår kom den!! Den härliga ljuvliga skivspelaren vi besällt på nätet. Ni vet en sån där gammal hederlig sak som man kan spela vinylskivor på!! Vilken nostalgi!!! Vi tog fram alla våra skivor (fast jag vet attdet finns fler nånstans, kan bar ainte fatta vrt de är.....). Imorogn slutar jag jobbet tidigt så då ska det spelas skivor. :)

Barnen hade dock lite problem med "mammas och pappas nya leksak", speciellt Linus. Han kunde för sitt liv inet fatta att de där stora svarta runda sakerna kallades för skivor. Han tog tag i en CD-skiva och sa: " Pappa det där är ingen skiva, det här är en skiva (ock pekade påp cd-skivan)"....Tänk er tiden då inte CD-skivan fanns ens! MInns ni det??
Det är nåt charmigt över de gamla hederliga vinylskivorna, det är bara så!! *suckar längtansfullt*

Nåja, nog pratat om det. Våren ja....den försvann igen....NU har vi haft några riktigt kalla nätter och dagar men det sägs att det ska bli varmare igen till helgen. Hoppas kan man ju. :)

I morgon ska jag gå och träna på Grlndal igen. Det är magstarkt och step/styrka som står på schemat. Ser riktigt fram emot det, då jag missade träningen i måndags. Kallt och eländigt väder coh A hade ingen lust och träna så jag satte mig på motionscykeln hemma istället och cyklade 45 min drygt. Det känndes faktiskt bra.
Har tänkt ta stavarna och gå fram o tillbaka till träningen imorgon oxå. Då får man ju bra med motion! :) Bra det för på fredag blir det typ bara prommis till jobbet och inget mer, jobbar till kl 19.00 då.

Och promenad-pratet leder oss direkt till stegrapporten!
Lördag 17/3: 5304 steg (inga raska)
Söndag 18/3: 3734 steg (inga raska)
Måndag 19/3: 10017 steg varav 3295 raska i 26 min
Tisdag 20/3: 14523 steg varav  7040 raska i 57 min
Onsdag 21/3: 11194 steg varav 2863 raska i 26 min

Ja det var det!! Nu är det dags att sova igen!!
KRAM!!!

Härliga vår!

Vi har äntligen fått vår här i Södertälje!! Så härligt när man kan börja gå med lite lättare skor och solen tittar fram och fåglarna kvittrar. Såg tom några krokusar som försökte titta fram. Älskar våren! Det symboliserar nåt nytt, väntan på nåt ännu bättre, nämligen sommaren!! Fast idag känndes det som om det var lite kyligare ute och tydligen så är det inte helt slut med vintern än. Enligt väderprognosen så kan det bli stormigt och vintrigt igen., Men å andra sidan så är det ju mars så vad mer kan man vänta sig.

Det som ändå är himla positivt är att dagarna känns längre iom att det är ljust så mycket längre. Och jag kan gå hem från jobbet. Himla bra både för viktens skull, för flåsens skull  och för plånbokens skull. :) Det blir ju bara dyrare och dyrare och åka kommunalt så....

Annars har det varit en rätt hädnelserik vecka. Eller ja, om jag säger så här, förra fredagen hade vi vår årliga fest för fröknarna på dagis. Det går ut på att vi är några från föräldrarådet som fixar och donar och får till en fest med 3-rättersmiddag och tillhörande dryck till. Fröknarna behöver självklart inte betala nåt, vi gör det ju för deras skull, för att visa vår uppskattning på att de gör ett bra jobb som tar hand om våra barn. De föräldrar som sen vill vara med får betala en liten summa, i år hade vi bestämt 150 kr.
OCh oj vad skoj vi hade. Vi fick kanongod mat av en kille som ställde upp frivilligt (ett gammalt dagisbarn) och det dracks en hel del vin coh vi sjöng karaoke coh hade det allmänt roligt!! Lördagen då var ju av förklariga skälv lite seg..... Men mello såg jag ju som ni redan vet och det slutade ju hur bra som helst.

Sen har det tränats och jobbats och hunnits med en fest till. I onsdags hade vi vår Kringlan-gettogether, då vi bussades ut till Skutan (mäss o konferenscenter ute vid Södra) där vi fick sjunga lite gospel till ledning av Gabriel Fors (ni vet killen som sjöng i Blond en gång i tiden), vi fick god medelhavsinspirerad mat och så vin till. Efteråt fortsatte vi till Stanleys där det sjöngs karaoke igen......
Så då vart det ännu en seg dag igår..... Men trots det så kom jag ner på stan med Lova så hon fick klippa sig.

OCh nu är det helg och det enda som är planerat är att Linus ska på kalas imorgon mellan 11-14 och jag ska städa och tvätta.....

Ok stegrapport dårå....

torsdag  8/3:(ingen rapport då jag inte har det nånstan uppskrivet....) Dock en bra dag då jag gick till och från jobbet och så var jag och tränade core och step/styrka. Så visst är jag nöjd ändå!
fredag 9/3 14678 steg varav 4668 raska
lördag 10/3 7466 steg varav inga raska
söndag 11/3 5321 steg varav inga raska
måndag 12/3 11548 steg varav 5837 raska
tisdag 13/3 11139 steg varav 3406 raska
onsdag 14/3 20371 steg varav 8848 raska
torsdag 15/3 9948 steg varav inga raska
fredag 16/3 9224 steg varav 1471 raska.

Det var allt för idag!! Nu ska jag se på Så ska det låta.

Såååå nöjd!!

Nu är då den svenska uttagningen slut för denna gången då. JA alltså melodifestivalen! Och det kunde ju inte ha slutat bättre, mina favoriter vann ju!! Heja The Ark!! Ska bli skoj och få se dom live i Helsingfors!!


Förvirrad...vaddå? :)

Idag gick ajg som vnaligt och lämnade barnen på dagis resp skolan. Gick till jobbet och kännde mig allmänt trött och seg så promenaden idag känndes extra jobbig, men det gick ju ändå. KOmmer till jobbet och sanckar lite skit med Susanne och ska kolla på schemat... och upptäcker att jag eg skulle ha börjat först kl 11.30 idag!!! Hmmm i vanliga fall jobbar jag alltså 9.15 på onsdagar, men idga skulle jag ha jobbat 11.30-17.30. Jaja, jag var ju ändå på jobbet så jag kunde ju lika gärna börja kl 9. Fick ju istället ett par extratimmar. :)
Planeringen med vår shopping inför festen på fredag gick ju dock åt stöpet. Vi skulle eg iväg kl 16.30, men iom att jag ju inte skutade förresn kl 17.30 så åkte vi viäg då först. OCh det ble jag, Pasi Och Johans som fick sköta inhandlandet, för Jessica har blivit dålig.....Bara hoppas hennes magen inte ballar ur helt, hon måste vara frisk på fredag!!!!!! Det är ju dagen D, för fest!!

Nåja, nu har vi iaf hanldat, massor, så vå¨r akära dagisförknar kommer att få jättegod middag på fredag och en hel del att dricka till. Vi köpte 4 boxar rött vin, 2 boxar vitt och så har vi 2 plattor med öl. Det får helt enkelt lov att räcka!! (Bara så du vet Michaela:) ).

Nu ska jag snart gå o sova, är lite seg idag som sagt och imorgon är en ny dag igen!! Men först ska jag se till och lämna en stegrapport. :)
Lördag 3/3: 9444 steg, varav 4566 raska i 42 min
Söndag 4/3: 8189 steg, varav 3108 raska i 32 min
Måndag 5/3: 8623 steg, varav 2988 raska i 25 min
Tisdag 6/3: 14133 steg, varav 6521 raska i 53 min
Onsdag 7/3: 10698 steg, varav 2786 raska i 26 min

Jag säger bara Magnus Carlsson....igen!

Idag har jag varit och lekt tonåring inne i Tumba köpcentrum. Tog med mig barnen och drog iväg strax före elva till tåget som då skulle ta oss till Tumba. Kl 12 skulle barnen stora favorit Jimmy Jansson uppträda och sedan signera sin skiva. Vi kollade på uppträdandet och gick sedan iväg till McDonalds och åt lunch. Vid 13.30 var det dags att titta på Sebastian och sen var det en lååång väntan tils Magnus C skulle gå upp på scenen. Kl 14.30 var det då dags. Där stod han mitt framför oss och vi stod så klart långt framme så vi fick se ordentligt. Lovas ögon tindrade nog lika mycket som hennes mammas... :). Med oss på denna äventyr hade vi en kompis till mig från Aff och hennes dotter.

Efter framträdandet var det dags att ställa sig i kö för att få köpa en singel och få en autograf på den och få prata med Magnus. Lova slocknade och sov igenom singeringen men var ändå nöjd med att ha sett Magnus uppträda. Vi fick våra autografer (eller ja Linus och Lova fick skivan tillägnad åt sig) och jag fick vara med på bild med Magnus!! :) Kännde mig som värsta tonåringen och benen känndes som gele efteråt och lyckokännslan var....total!!

Jag säger det igen, varför kunde inte Magnus komma till final i mello!!??

 

Sista lediga dagen

Idag var sista lediga dagen denna veckan dårå (jovisst är jag ledig på söndag men jobbar imorgon). Och visst kom vi ut. Gjorde en finfin snögubbe och en början till en snöborg. Men det tog lite emot och komma ut först. Min rinnsnuva jag hade i förrgår kom tillbaks med besked igår kväll och hade inte försvunnit under natten. Så jag har kännt mig allmänt förkyld idag, men inget jag inte överlever. Dagen började dessutom med ett glädjebesked på vågen, hade gått ner 0,9 kg sen förra fredagen. Vilket betyder att jag fixade utmaninge jag är med på med råge. Hade först satsat på att gå ner till 63 kg, det fixade jag för nån vecka sen så jag ökade med ett halvt kilo till, till 62,5 kg. Och vågen idag visade på 61,9 kg. Första gången under 62 kg sen innan Lova föddes. :)

Denna utmaningen är en jättesmart grej och vara med på faktiskt. Vi är en grupp tjejer från allt för föräldrar, viktsnack, som utmanar oss jälva med att nå ett visst mål inom en viss period. Denna viktumaning hette sportlovsutmaningen och slutade alltså denna veckan. Vi börjar direkt på en ny, kortare denna gången som heter påskutmaingen och varar bara i 5 veckor. Sätter rätt låga mål varje gång då jag ju vet av erfarenhet att det kan gå väldigt sakta. Man kan oxå ändra sitt mål under utmaningens gång, så skulle jag nå mitt mål tidigare så ändrar jg det ev till lite mer sen.... Men vilken kick man får när man fixat sitt mål!!! Jag var verkligen glad imorse!

Samma sak med träningen. Är med på en annan sida som heter funbeat, där man registrerar sin motion och så har man olika mål som man sätter själv. Är med i en grupp där det oxå är tjejer från aff och vi har etapper vi räknar. Som tex nu i februari hade jag som mål att ha motionerat 840 min, men jag fixade 1033 min. HUr glad blir man inte då!! Sen blir man sporrad av andra som tränan så min tävlingsinstinkt vaknar till liv och gör att jag vill motionera ännu mera, bara för att slå alla och bli först på listan... fast dit är det långt kvar! :)
Har iaf höjt ribban lite till nästa månad, mitt mål nu blir att motionera 1200 min under mars-månad.

Inga stegrapporter finns att rapportera då jag itne haft nån på mig när jag varit hemma sjuk. Återkommer imorogn igen!!

Kram!


Sjukstuga var det här

Eller ja, vi börjar faktiskt bli lite bättre. Det började med att Lova vaknade mitt i natten mot tisdagen och kräktes, i min säng ska tilläggas!! Det var bara att gå upp, ta bort påslakanet och hoppas på att täcket klarat sig. SOm tur är så hade det inte blivit nåt på täcket. In på toalette och tvätta av Lova lite och sen gick vi o la oss i hennes säng med en hink brevid sängen. Det belv en väldigt orolig natt med kräkningar till o från hela natten. Väl på morognen kännde jag mig nästan illamående. Vi gick upp o Lova ville prompt ah välling. Och det gick bra att dricka det. Men det var nästintill det enda hon åt på hela dagen. Drack saft gjorde hon iaf. Hon kräktes iaf inget mer den dagen, gick bara på toa ett antal gånger för att tömma tarmen... JAg hade ont i magen hela dagen men kräktes inget som tur är. Igår mådde jag sen mycket bättre i amgen, hade knappt näågra känningar alls, Lova däremot kräktes på morgonen igen. Sen åt hon frukost lunch o middag och fick behålla allt så hon är nog mer eller mindre kurerad nu. Jag däremot var helt sänkt av min förkylning istället. Ont i huvuvet, näsan rann och nysningarna kom tätt. Gick o la mig redan vid nio igår kväll, orkade inte hålla ögonen öppna. Idag mår jag bättre men har ff huvudvärk. Kul och tillbringa lediga dagen med att vara sjuk.......Nåja, jag tar det lugnt även idag så kanske vi orkar hitta på nåt imorgon då vi oxå är lediga. Linus är iaf hemma hos ett par kompisar och leker så han har iaf nåt att göra.