Tävla med Ving

Svärfar 60 år!!

Hip Hip Hurra! Grattis till svärfar som fyller 60 år idag!!!

Idag har vi varit hemma hos svärfar och firat honom. Det blev en massa god mat, vin, kaffe tårta och likör.....ja ni hör, ingen GI-mat direkt....Men det är ju inte heller varje dag han fyller 60! Det har varit väldigt trevligt och barnen tyckte så klart att det var kul och kunna fira farfar på hans stora dag. Vi vuxna ska ju åka iväg och fira både farfar och pappa (som ju fyller 40 i juni) på lördag och då får barnen snällt stanna hemma hos barnvakt. :) SÅ ännu mer firande med mindre nyttig mat och dryck. :) Dock ska det dansas en hel del oxå så några kalorier lyckas man väl bränna bort....

Hur som helst idag är det svärfars dag!! Grattis igen!!!!Rolig kommentar

Igår var E & F hemma hos oss och åt middga med oss och så såg vi på melodifestivalen tillsammans. Barnen var lite splittrade, kollad epå låtarna till o från coh lekte emellanåt. Vid ett tillfälle så var det en man och sjöng med ärmlös skjorta/top (kommrr inte ihåg vilket land det var) och han lyfte upp armen när han sjöng, ja lite fin koreografi ni vet, och då konstaterade Lova:" Mamma han har smuts under armarna!"  (=Alltså hår under armarna)

Haha!

Då var den cirkusen över!

ESC-cirkusen vad allt innebär med det. Nu är det bara att vätna tills cirkusen sätter igång igen i februari nästa år......I Sverige då. Läste nnstans att vissa länder har hela cirkuset igång ännu längre, ta tex Island som har 16 deltävlingar!!! O vi har 4......Vilkjet ju gott o väl räcker tycker jag.

Hur som helst så var det ju ESC-final igår då. OCh det gick....snöpligt för Sverige. En 18e plats!! Det var en hel del låtar som faktiskt inte alls var så bra, men grannländerna röstar på sin grannar...det är ju bara inse fakta....
JAg trodde helt ärligt faktiskt att Charlotte skulle hamna bland de 5 bästa iaf...eller möjligen bland de 10 bästa. Men 18e plats!!??? Nej, jag fattar inte hur folk röstar.

För vårt kära grannland Norge gick det bäst för av de Nordiska länderna, himla roligt faktiskt. Hon var den enda tjejen som placerade sig högt på listan utan att behöva visa för mycket hud och försöka spela på sexighet, vilket jag tycker verkade vara trenden igår...

JA jag undrar just vad det är för slags bidrag man ska skicka för att vi ska ha nån chans. Jag tror ff att BWO hade varit ett bättre val att skicka än Charlotte.....

Men nu är det bara att gilla läget och gå vidare.

Jahapp

Det gick ju itne riktigt som jag tänkt mig....Schweitz fick ingen finalplats!! *gråter*
MEN Sverige är ju vidare, likaså Island och Danmark. :) Nöjd!!! Alla nordiska länderna är härmed med i den stora finalen på lördag!!! Jippiii!!!

Dessa 10 gick alltså vidare:
1. Island
2. Sverige
3. Turkiet
4. Ukraina
5. Albanien
6. Lettland
7. Kroatien
8. Danmark
9. Georgien
10. Portugal

Därmed fick jag alltså 6 rätt av hur jag trodde innan tävlingen, 7 rätt efter att ha sett låtarna live o ändrat uppfattning lite....

Semifinal nr 2

Semifinal nr 1 till ESC visades ju i tisdags och uuursch vad dåliga låtar vissa skickar!! 10 låtar skickades till finalen som är på lördag och jag är överraskad att Finalnd gick vidare! Finsk hårdrock återigen, emn denna gången med ett badn som även sjunger på finska. OCh jag måste bara säga min mening, man kan inte sjunga hårdrock på finska!! Det låter för j*ligt!! Tycker alltså då jag som kan finska och förstår faktsitk vad dom sjunger....Nåja, det gick ju tydligen hem i stugorna i Europa (vi fick ju inte ens rösta i tisdags) och det ÄR kul att dom är vidare i tävligen,. Först och främst för att det ändå är Finland men oxå för att låten i sig är OK, men som sagt språket......

Nåja, idag är det alltså dags för semi nr 2. OCh i mitt tycke mycket bättre låtar med ikväll än det var i tisdags. Sverige tävlar ju ikväll och borde gå vidare till finalen.

De 10 jag hoppas går vidare ikväll är:

Island (mycket glad europop-låt, en av mina favoriter)
Sverige (Say no more)
Turkiet (en härlig rocklåt med skön sound)
Schweitz (Nog en av mina absoluta favoriter, en ballad som blir mer upptempo, sjungs på Italienska)
Vitryssland (en medryckande refräng eg inte så bra men ändå en bland 10)
Lettland (en pirat-tema låt, lite ploj kanske men en låt barnen def kommer att tycka om)
Bulgarien (en OK låt som funkar på disco tex)
Danmark (En skön feel good-låt, behaglig)
Georgien (rätt ok)
Malta (Rätt kul och medryckande)


Vi får väl se hur många rätt man har i slutändan....:)

Lets Walk

Ja då har jag klarat av att gå mitt första lopp någonsin!! Och väljer jag då en kort variant som Vårruset, 5 km? Nejdå, lika bra och köra hårt och ta en på 12,6 km. MEN och jag menar verkigen MEN det var banne mig inga 12,6 km, snarare minst 13 km om inte längre! Men jag gick runt hela och är mäkta stolt över mig själv!! Det blev ingen höjdartid, vi gick runt det på 2 timmar och 25 min. Men vi skuyller på massorna av folk!! Det var ju hur mycket folk som helst, och i början gick det inte fort kan jag säga. Det var tom så att jag tyckte det kröp fram i början. Men det blev glesare och glesare till slut så det gick o spurta fram mer. Jag hade dessutom stavarna med så det blev ju extra motion. Med mig hade jag en god vän från Aff och dessa 2,5 timmar gick ändå vädligt fort. Så rolgit det var och prata om allt möjligt! När man nu orkade prata vill säga....

Vädret var kanon, solen sken och det var över 20 grader varmt. Jag drack nog alldeles för lite under loppet för jag fick sån himla huvudvärk efteråt, eller ja, redan i slutet av loppet. Efter loppet fick vi bulle o kaffe och det smakade gudomligt gott!!  Sen skulle vi ta oss till Bergianska Trädgårdar för att träffa mer folk och äta lunch. Trodde jag skulle dö när vi gick dit, det känndes som om vi gick ytterligare flera kilometer...vilket ju itne är sant men ändå. Jobbigt värre när man har ont i benen och den andre har världens skvasår!!

Jag var åter hemma vid sex på kvällen, efter att tom ha stavgått hem från tåget!! Jag orkade inte sitta och vänta på bussen efter att tåget kommit in kvart i sex. Bussen skulle ha gått först kl sex. Gissa om jag gjorde nåt mer igår kväll?? Inte mycket!! Jo, jag åt faktiskt godis och satt i soffan o jäste. :)


image122

Här sitter jag på gräset efter loppet och njuter av mitt kaffe och bullen!

OCh stegen igår då??? Jo dessa hamnade på otroliga 32480 steg, varav 24912 raska steg tagna i 203 min!!! Det ni!


Idag har jag jobbat och "bara" gått till o från jobbet. Och inte ätit en godisbit idag!!! :)

Hemska hemska mig

Har ju inte skrivit något om Lovas stora dag!! Nu har ju min egen lilla prinsessa blivit 5 år och det är ju stort. I onsdags var detta och kvälen innan hade jag kämpat med att slå in hennes present, en cykel som vi köpt som ff var i den stora kartongen....

På morgonen när Lova vaknade kom hon ut till vardagsrummet där presenten stod. Hon kom som vanligt, tvärstannade, tittade storögt på mig och frågade "Mamma är det där till mig??" o pekade på paketet. OCh javisst, det var det ju. När hon väl tagit av pappret så fattade hon ff inte vad det var så vi hjälptes åt att riva i kartongen och till slut kom det fram....en ny cykel! Så glad hon blev för det!!

Vi måste dock skaffa större stödhjul till den, de gamla vi hade var ju för små så klart....

Så nu har vi firat klart för en tid. Snart är det ju dock dags för nästa...Putte fyller ju 40! :)

Bilder

Här kommer lite bilder från kalasandet igår. Kalaset gick bra, barnen var så nöjda och busade och stojade. Det enda som itne gick enligt planeran var att DJ´n som jag hade bokat dök inte upp. Dåligt tycker jag då jag hade faktistk räknat med det!! Nåja, nu är det så och det är bara att gilla läget.

image112

        

Ev kommer det mer bilder, men dessa måste godkännas först hos respektive förälder.....
 

Barnen fick göra sina egna tårtbitar, leka fritt, leka dansstopp, dansa, leka hela havet stormar mm. 3 timmar var länge men det gick ändå förvånansvärt fort! Nästa år blir det dock bara 2 timmar långt kalas. Jag undrar just varför....? :)

8 år sedan

låg jag inne på BB och hade jävulskt ont!! Alltså jag skojar inte! Hade varit inne från förmiddagen, med lite molande värkar redan sen kl ett på natten. När maken åke till jobbet på morgonen så ringde jag till BB och frågade hur vi skulle göra då jag eg hade tid dit till förmiddagen. Skulle skrivas in för planerat snitt dagen efter men nu hade ju värkarna satt igång så jag undrade lite vilken tidsperspektiv vi skulle ha. Barnmorskan jag pratade med tyckte jag skulle gå o lägga mig och komma in senare. Maken gick alltså o jobbade några timmar, men kom hem vid tio då vi åkte in till BB. O trots att jag bara var öppen 1 cm fick jag juu så kalrt stanna kvar, iom att jag ändå skulle ha skrivits in den dagen. Dagen gick emd värkar som kom o gick, belv intensivare men öppningsskedet gick långsamt. Kl fyra på em var jag öppen 4 cm. KVällen gick och jag fick baa ondare och ondare och trodde jag skulle dö och jag var ff bara öppen 4 cm. Så exakt 8 å5 sedan den här tiden (21.30) så kom en läkare in och tyckte att vi skulle gära ett planerat snitt. Minns att jag frågade om jag fick vara vaken, för annars ville jag inte att detta skulle göras. :) Och det fick jag ju så klart, för det var inget katastorfsnitt, bara ett akut.  Så kl 23.50 föddes min underbara son Linus, en stor och välskapt pojke på 54 cm och 4295 kg. OCh det sjuka är att jag minns det som igår! Minns tom min kommentar till maken då jag låg där med mina värsta värkar: "Bara för att det gör ont betyder inte att jag inte vill göra om det är, bara så du vet!!" :)

image111
Linus 8 år idag!! Hipp hipp hurra!!!!

GI,Valborg, kalas

Min rivstart på GI-kuren är över och det gick ju galant. Har nu i en veckas tid ätit min normala frukost med macka o fil m müsli. Annars ff kört med sallad o gränsaker till maten. OCh vågen pekar neråt så helt fel ute är jag ju inte. :)

Valborg firade vi med Anna o Sami. Vi var hemma hos dom och grillade, drack lite vin och var och såg valborgselden på Högmohöjden.

Idag ska barnen ha barnkalas och det blir fullt upp. Lovar att återkomma med mr info om kalaset och blider fr både Valborgfirandet och kalaset.

Ha en bra dag!!