Planering var det ja....!

Planeringen för denna veckan går inte så där jättebra måste jag ju säga. Eller jo, jag planerade ju bra i söndags men spec just träningen går inte riktigt enligt planerna....

I måndags var jag laddad för träning före jobbet men diverse saker som inträffade på mrogonen gjorde att jag inte hann gå iväg o träna innan jag var tvungen o gå o jobba. De här omständigheterna under morgonen, som jag inte vill gå in på för tillfället, sög musten ur mig helt under dagen och jag kom inte heller iväg på aerobic som var plan nr 2 annars för måndagen....

Sen var det ju då meningen att jag skulle gå iväg o träna idag nu när jag är ledig. Men Linus hade jätteont i magen imorse och skulle ändå prova o gå till skolan...men risken är ju att de ringer o han vill komma hem....o då måste jag ju finnas här... Ev om man skulle hinna iväg när Putte kommer hem då....får väl se hur det blir med det...

På fredag hade jag ju oxå tänkt träna innan jobbet, skulle börja kl 10.30...Men vi ska ha morgonmöte kl 8! Och så är Susanne sjuk så vi tar in Emelie som då får ta kvällstiden och jag får gå hem redan kl 17.30 o slipper jobba till 19.00. Så det ser ut som om det blir lite ont om träning denna veckan....tur jag får mina promenader till o från jobbet iaf. :)

EN sak som aif går enligt planerna är min rivstartsevecka! Det går hur lätt som helst just nu! Och jag vägde mig ju så klart i måndags efter helgenr frossande och har sen i måndags redan gått ner nästan 2 kg. Ifs så är det ju en hel del vätska man tappar så här i början men jag gillar ändå att kunna se att det faktiskt händer nåt på vågen!

Jag kommer ju endast att köra en vecka, nästa vecka ska jag trappa upp iom att jag först o främst ska oå kurs i 2 dgr o inte alls kans tyra över maten själv, sen på lördagen ska jag o Carina ta med Anette ut på en liten festkväll. Det blir istället för en möhippa som hon inte vill ha...


Planering!

Planering är ju nyckelordet vid viktminskning! OCh planering är nåt som krävs för att det ska hända nåt! SÅ räd et bara! Och planera är nåt jag oxå måste göra! Så nu gäller det att planera den kommande veckan. Både tränings och mat-mässigt.

Träninge är väl eg den lättaste biten. Tänkte iaf försöka ta mig till gymet imorgon bitti, börjar ju jobba kl 10 så jag hinner träna innan. Sen är jag ledig på onsdag så då hinner jag oxå träna. Ev även på  fredag för jag tror att jag börjar kl 11 då... Så så långt är väl allt OK...

Men maten då? Det gäller att göra lite ny coleslaw, det är bra att ha till proteinerna. Får väl bli kyckling nån dag, kött nån dag, nån köttfärsbiff ev eller köttbullar, lax är ju gott....ja, som sagt, planera planera..

Jag får väl återkomma med en mer planerad matlista......får väl kolla med min kära make oxå som ju kanske vill ha nåt att säga till om.....

Viktfunderingar igen

JA det här med vikten är ju en ständigt kommande grej för mig....Jobbar ju mer eller mindre med att gå ner några kilon till. JAg har ju som en liten dröm att väga 55 kg, sen är jag faktiskt nöjd. Jag menar, trådsmal kommer jag aldrig bli och jag har trots allt fött två barn så nånstans får väl det synas oxå. Men just nu harvar jag runt 60 strecket....jag är precis under där (59,9 kg) men vill gärna ha lite mer marginal innan Thailands-resan som ju närmar sig.....Så nu funderar jag lite på om jag ändå ska ta och köra en vecka rivstart..?? HAr försökt köra lite VVV hemmavid men det går lite sisådär...Då tror jag faktiskt rivstrat o GI funkar bättre för mig. Lägg till oxå att Putte just nu kör nån variant av det. Och det hjälper ju faktiskt....Så jag ska fundera på det över dagen och ev köra igång imorgon bitti....


En het kamin

Det var våran lilla Lova det inatt. Hon kom på natten och ville sova hos oss...Varm som bara den var hon så jag tog tempen på henne och det visade sig att hon hade 39,7 graders feber! Och så klagade hon på huvudvärk. Det var bara att pallra sig upp o ge henne alvedon. Till slut somnade hon om tack o lov och även jag till slut. Men trött är man idag.

Lova har haft feber hela dagen, ligger mellan 38 o dryga 39 hela tiden. Så det blir till att VABa igen imorgon. Fast det blir Putte som tar morgondagen iaf. SJälv har jag lite grejer på G på jobbet så det är br aom ajg är där. Vi ska fotas för en annons inför lördagen och så ska jag o Susanne ha genomgång med Sara om hur man jobbar med grupper etc. Det blir nämligen jag och Susanne som tar över efter Sara när hon går på mammaledighet. Ska bli spännande och roligt med lite nya arbetsuppgifter efter dryga 9 år. :) Jag och Susanne ska även få gå en Travelize kurs i Göteborg i 2 dgr inom kort, för att kunna lägga upp resor i vårt nya bokningssystem.

Det var planer inför kommande vecka det. Idag har jag passat på att gå igenom kläder etc inför vintern. Kollat vad som finns och vad som ev behöver köpas till. Och fixat iordning annonser till Tradera. Dessa läggs upp senare ikväll tänkte jag.

4-barnsmamma

det är jag det....eller ja iaf ikväll. :)

Vi är barnvakt åt Sandra och Ellinor så vi har alltså 4 barn som ligger och sover nu. Och det har gått förvånansvärt smidigt. Lite gruff när det skulle städas i Lovas rum som var mer eller indre upponervänt men annars inget tjafs. Lova o Ellonpr gick o la sig vid nio coh somnde rätt omgående....Eller ja, alla barnen tittade på film inne i rummet men Lova o Ellinor gav upp efter en stund o sov så sött när jag var o tittade till dom innan tio. Sedan passade Linus o Sandra påa tt spela lite tv-spel och efter att man fått säga till några gånger (klockan var faktiskt över elva) så gick dom o borstade tänderna och gick o la sig. Båda somnade bums!

Själv har jag ägnat kvällen åt nostalgi! SVT1 visade Dirty Dancing idag på tv. Aaah säger jag bara, vilken film! Jag spelade oxå in det så jag kan titta på det när jag känner för det. :) Me like!! Jag måste nog upprepa mig men det är verkligen världens bästa film. En av de bästa jag sett helt klart! Kan se den om o om igen....Lössen har hittat hit!

Usch o fy och blä! Igår morse upptäckte jag löss på Lova så det var bara snällt ringa skolan och säga att vi stannar hemma för avlusning. Det har ju varit information att det går löss i skolan men det har aldirg tidigare drabbat oss. MEn nån gång ska väl vara den första. Jag och Lova tog oss ner på stan och köpte lusmedel och behandlade på en gång. Nu är hon lusfri och ska genomgå kamning i 2 veckors tid nu och en upprepad behandling om ca 7-9 dagar.

Löss är ju inget farligt egentligen, bara obehagligt eftersom det kliar så. Och förr i tiden trodde man ju att löss kom av att man var lortig. Men löss trivs väldigt bra i nytvättat hår tex. Hur som helst vill jag göra alla uppmärksamma att vem som helst eg kan få löss. Får man lappar från skolan om att det går löss, kolla igenom barnen ordentligt!

Den här informationen hittade jag om löss när jag googlade:

"Hur upptäcker jag om jag har löss?

Det är lössens bett som kliar och irriterar och oftast gör att man upptäcker att man har huvudlöss. En del, särskilt vuxna, kan ha löss utan att det kliar. Tecken på att man har löss kan då vara ett svart puder på kragen eller kudden, det vill säga lusens avföring, eller ömsade lusskinn. Genom att kamma igenom håret noggrant med en tät luskam kommer du att upptäcka hur mycket ägg och löss du har. Du kan då lättare ta ställning till vilken behandlingsmetod du vill använda. Har du bara lusägg på hårstråna behöver det inte betyda att du kommer att få huvudlöss - äggen kan vara kläckta eller döda. Glöm inte att kamma igenom håret på alla i familjen - lössen kan sprida sig snabbt!

Lössen är små, ungefär 2-3 millimeter och oftast grågula. Ibland kan de se ut att ha samma färg som håret, eller vara röda om de nyss sugit blod. Lössen sitter ofta vid hårbotten där de lägger ägg, särskilt bakom öronen eller vid nacken. Lössen använder gripklor för att hålla sig fast i hårstråna, och biter igenom huden vid hårbotten för att komma åt blod från hårrötterna.


Lusens biologiska livscykel

En lus lever ca 6 veckor. Det finns tre stadier i lusens livscykel, från ägg till nymf till färdigutvecklad lus. Från ägg till nymf tar det ca 10 dagar. Från nymf till lus tar det ytterligare ca 9 dagar. Det tar alltså totalt ca 3 veckor från det att ett ägg lagts till dess att en färdig huvudlus klättar omkring i håret. Eftersom en hona kan lägga mellan 150-300 ägg under sin livstid kan man snabbt få väldigt stora mängder med löss. Smittas du till exempel av två löss kan du inom loppet av några veckor ha över 200 löss och ägg. Desto tidigare man avbryter lössens biologiska livscykel desto snabbare blir man av med problemen.

Lössens ägg kallas också gnetter och är ca 1 mm. De är bruna eller gulvita och liknar små vattendroppar. Gnetterna sitter fast på hårstråna nära hårbotten med ett limliknande sekret som gör dem mycket svåra att kamma ut. När lushonan lägger äggen gör hon det nära hårbotten för att gnetterna ska ha så kort avstånd som möjligt till sin föda, blodet från hårbotten. Eftersom lusäggen sitter fast hårt vid hårstråna och håret hela tiden växer kan äggen eller de tomma skalens placering ge dig en ledtråd om när du blev smittad. Håret växer ca 1 mm på 3 dagar. Sitter äggen 1 cm från hårbotten är de ca 1 månad gamla, och är med säkerhet antingen kläckta eller döda. Kläckta ägg ser ljusare ut än okläckta ägg. Bilden nedan visar ett ägg fäst vid ett hårstrå. Det vita strecket längs håret är det limliknande sekret som lusen använder för att fästa äggen vid håret. Tänk på att lusäggen är väldigt små och det kan vara svårt att avgöra om det kammen drar med sig är ägg eller bara smuts. Om du använder luskammen NitFree har äggen alltid en liten "svans" eller "en tråd" vid ena änden. Det är limsekretet som följer med när äggen avlägsnas med mikrokanalerna på kamtänderna. När man provat att kamma ett tag blir det lättare att se om det som kammen för med sig är en lus, ett lusägg eller bara smuts."

Patrick Swayze

En av mina stora favorit skådepelare har gått ur tiden. Patrick Swayze avled igår i hemmet enligt aftonbladet. Han har ju kämpat mot cancern en längre tid men gav aldrig upp hoppet så länge han levde.

Jag kommer ihåg att jag som yngre tyckte han var så där spännande ful-snygg. Man var lite kär i honom helt klart. En av mina absoluta favoriter filmväg är Dirty Dancing. Jag kan se den filmen om och om igen..... Det är nästan så att jag måste ta och beställa hem filmen.....jag har den ju på VHS men vem kollar på det längre? EN DVD är ju mycket bättre, då får man ju en hel del extramaterial oxå. :)


RIP Patrick Swayze!
(Fint namn hade han oxå :))

Körglädje!

Så roligt det är att köra bil! Och speciellt när det är en ny en! Wow! I lördags var vi iväg och åkte lite. Då satt jag på passagerarsätet hela tiden. Och kollade och pillade på knappar hit o dit. :D

Igår sen var vi iväg en sväng till kolonin och fikade med svärföräldrarna och så körde jag sedan hem därifrån, släppte av maken o barnen hemma och åkte iväg igen. Åkte och slängde lite skräp och sen runt runt lite. :) Bara för att känna av bilen lixom!

Det finns ju en hel del finesser man får lära sig men det kommer under tidens gång. En sak som jag gillar skarpt är att man kan koppla i mp3-spelaren och lyssna via stereon! Me Like!!

JAja nu ska jag gå iväg till jobbet, promenerandes och får väl ta och köra lite mer bil ikväll då jag tänkte åka iväg o träna.

Ny bil!

Jahapp, då har vi köpt en ny bil då! Jag och Putte var och provkörde C3 Picasson idag och den känndes riktigt skön och köra. Så vi slog till och köpte en ny bil. Opeln vi har nu lämnar vi in i inbyte. Det skrevs på papper etc och iom att Putte vill ha designpaketet så skulle det ta till ca mitten på december innan vi får bilen. Det gör ju itne så mycket tyckte vi eftersom vi ju dessutom åker till Thailand i november och är ju ändå inte hemma på över 2 veckor. Men hör o häpna, de ringde nyss från bilfirman och sa att bilen var leveransklar!!! Que?? Jo, det har ju en precis sådan bil stående inne i bilhallen som vi ju vill ha och den är leveransklar i allt! :) Så kl 16.00 åker vi och hämtar vår nya bil!!! Tjohooo!!!! Bild på den nya skönheten kommer inom kort!!

Glest med inlägg!!

Livet bara rullar på i hiskelig fart och det känns som jag inte riktigt hinner med! Det är redan andra veckan i september!! Dagarna fylls med jobb jobb jobb, innebandy, lite träning för min del och även lite fritid. :) Men fort går dagarna! Och så kommer man på att man visst ahr en blogg oxå....som ju kanske ska uppdateras ibland iaf. :)

So here I am!!

Är hemma, ledig från jobbet! Så nice! JAg har dock inte suttit på latsidan för det. Jag har faktiskt, hör o häpna, gjort rent bilen invändigt! Jag har dammsugt och torkat av alla ytor. Så nu är den iaf lite snyggare än innan...:)
Så pass att man tom kanske vågar visa den för en bilförsäljare. Vi ska hur som helst gå o titta på en bil eller två idag. Kanske tom provköra? Vem vet...

Denna modell täntke vi kolla på:

 

En C3 Picasso, fast kanske en annan  färg....Alt den här:

En Kia Soul, oxå i en anna färg då....

Regn

Idag är jag ledig och hade då tänkt vara duktig och gå iväg till gymet för att träna. Kom jag iväg tror ni? Eftersom jag nu sitter här så kan man ju gissa att svaret är NEJ.... Orsaken tilld et är faktiskt regn! JAg kännde att när jag nu ändå är ledig, ska jag verkligen behöva utsättas för det där eländiga busvädret i onödan? Nej det kännde jag verkligen inte för så det blev till att komma hem istället och softa. 

Fast softa gör jag väl inte bara. JAg har satt in första maskinen med tvätt som snart ska hängas upp. Sen blir det till att tvätta en maskin till. Sen ska jag försöka fixa ihop lite klädpaket för försäljning på Tradera. Alla pengar som går att få ihop nu är välkomna....

Jag har ju även två st barnvagnar som behöver säljas....och dessinnan tvättas....så nog finns det saker att göra trots att man är ledig från jobbet...

Ikväll ska jag sedan iväg med Malin från jobbet till Stockholm. Vi ska på Solresors info-kväll där vi får tips om nya resmål och lite annat smått o gott. Det bjuds även på mat och dryck efter själva infot..Så imorgon finns det risk att man är lite seg....

Jodå jag lever än!!

Lite bloggtorka har det ju varit och det ber jag om ursäkt för. Dagarna bara flyger förbi lixom!! Jag hinner inte med känns det som.

Helgen bara flög förbi den oxå. Jag var ledig i fredags o lördags och skulle ha varit ledig även söndagen men jobbade istället. Fick hjälpa till emd en stor incheckninge på Viking terminalen och körde då bil dit själv! Jag börjar bli bättre o bättre på det här....bilkörande alltså. Det är inte alls lika läskigt längre att köra tex på motorvägarna...
Haha!

Nåja i lördags hade vi lite grillfest o filmvisning med hyresgästföreningen. Det var trevligt och vi hade vädret på vår sida som tur är.

Och nu har Linus innebandy satt igång igen. I måndags var det första träningen och jag hade införskaffat honom en ny klubba och nya skyddsglasögon. Så i fortsättningen är det då träning måndagar och torsdagar......jag får försöka planera lite då jag ju eg oxå tränar på måndagar. Aerobicen vill jag ju gärna gå på så vi får ta o planera tiden helt enkelt.....Det löser sig nog!!