Depeche Mode

Ikväll smäller det i Globen! Depeche Mode kommer äntligen tillbaks för att spela o underhålla sina fans. De har redan varit i Göteborg och Malmö och nu är det alltså Stockhoms tur. Och jag har en biljett dit!!!!!! Susanne och jag har väntat på denna dag sen i augusti!

Så om 1,5 timme stänger jag butiken och sen åker vi upp till Stockholm. Ska bli sååå roligt!!! 

Brrrrrrr!!

Fy så kallt det varit ute igen. Och enligt prognoserna så tänker inte kylan och snön försvinna nånstans på ett tag. Ifs så får väl snön gärna vara kvar nu när det ändå finns så mycket så att barnen faktiskt har glädje av den. Vi hittade tom ett tefat igår som vi köpte som dom kan schwisha ner för backen med.
Men det behöver helt ärligt inte snöa mer...Den snön vi har räcker gott o väl.

Appropå kylan förresten. Igår var det så hiskeligt kallt att näshåren lixom frös till o det stack till... Vi hade -17 när jag gick till jobbet. Dock klarade jag av promenaden tack vare scarfen som jag hade över mun o näsa. Så en frisk promenad trots kylan blev det. Hem lyckade jga tigga till mig skjuts. Svärmor var förbi på jobbet precis vid rätt tidpunkt och skulle åka hem strax efter att jag slutade så jag fick åka med henne.  :) Tack Gittan!!

Jag funderade på det där med kyla igår. Förr om åren (som typ bara för ett år sen) så klagade man så fort det var ett par minusgrader men nu är man glad om det ligger på runt 8-10 minus och inte kallare... Idag var det strax under 10 minugrader och jag tyckte det var skönt ute!?!! Jag har helt klart hellre typ 5-10 minusgrader än nollgradigt, fuktigt och blaskigt och bara trist....
Samtidigt längtar man till våren nu......lite värme skulle itne vara helt fel. Men då pratar vi om ordentlig vårvärme, inga blaskika 1-2 grader....

Första veckorvägningen

Idag var det då dags för första veckovägningen hos vv. Trodde först inte att jag skulle hinna dit då jag eg inte har nån lunch och nu på em har jag barnen hemma o kl 18 sitter jag på Axa o käkar middag. Men jag smet iväg fr jobbet en stund och var iaf o vägde mig och fixade månadsmedlemsskap.

Och hör o häpna, jag har gått ner ett helt kilo! :D Trodde itne riktigt att det var sant men det är verkligen ett fungerande program det här, även när man använder sig av alla veckobonuspoints o motionspoints etc...:) Härligt härligt!!

Imrogon blir det träning för min del. Jag ska gå o styrketräna före jobbet!! :)

Snö snö snö

Mera snö har vi fått! Alltså jag fattar inte, tar det aldrig slut lixom??? Vi har tillräckligt med snö, nu får det vara nog!! Promenad hem skippade jag idag,d et skulle ha varit motvind och kallt o eländigt. Är så imponerad av Putte som faktiskt gick till o från jobbet idag, bara för att det skulle bli snökaos o han inte ville ha med bilen då....

Nåja jag gick ju iaf till jobbet, alltid nåt.

På fredag har jag oxå tänkt gå o trÄna igen! Nu känenr jag att förkylningen är på väg bort o har endast lite hosta kvar så lite styrketräning ska jag väl fixa!

Sen är det jobba som gäller hela helgen och på söndag är det äntligen dax för konsert med Depeche Mode!! Åh så vi ahr längtat, jag och Susanne. Nu ligger hon dock hemma och är sjuk så jag hoppas innerligt att hon mår bättre på söndag... Men det är ju flera dagar kvar så det ska väl gå bra!

OCh imrogon ska jag på hockey, hör o häpna. Chefen bjuder på middag och hockey på Axa sportscenter så det kan man ju itne missa. Det är ju dessutom derby (mot djurgården) så det kan bli riktigt kul även fast jag eg inte hejar på SSK. Fast hellre SSK än DIF! Och hockey är ju alltid roligt på plats.

Innan dess är det VV som gäller på dagen. HAde ju eg planerat att gå på kvällskursen men eftersom det krockar med hockeyn så går jag o väger mig på lunch-kursen.  SKa bli spännande och se om det har hänt nåt....

Härliga vinterdag!

Idag har vi ett härligt väder ute, ca 5 minusgrader och det är riktigt behagligt att vistas ute. Imorse när jag lämnade av Linus som skulle åka iväg till Nyköping på innebandy-sammandrag med Emil o hans mamma så stod mätaren på 9 minusgrader. Efter att ha lämnat av Linus gick jag iväg på den utlovade promenaden, vilket resulterade i 61 minuters stavgång.

Efter prommen åt jag frukost och sen har jag och Lova varit ute och åkt stjärtlapp i över en timme. Det om nåt är ju motion, att gå upp för backen om o om igen..... Men gud så roligt vi har haft! Tills Lova åkte lite tokigt och slog sig i kinden så hon fick ett litet skrapsår....

Nu har vi fått i oss lite lunch och snart ska jag kliva in i duschen. Jag antar att det inte räcker med snöduscharna jag fick i ansiktet när jag svischade ner i backen......

Ikväll blir det sedan fest med Kringlan-personalen. Vi blir ca 80 personer som sak åka iväg till Sthlm för god mat och dans o underhållning....

Eländiga förkylning

Blev ju förkyld tidigare i veckan och däckade redan kl åtta på onsdag kväll! Torsdagen gick i snorighetens tecken men giår mådde jag hyfsat. JAg kalrade iaf att jobba hela dagen. Idag känner jag mig som en människa igen nästintill, fick visserligen ta ett par alvedon på förmiddagen för att orka med fika hos Puttes bror Henkan som fyller år på måndag.

Sen hade jag ambitioner att gå en liten runda tillbaks hem fr Henkan o Kim men hade glömt mian hörlurar hemma. En längre promme hem utan musik är inte kul! Så jag planerade om i huvudet och tänkte åka med hem i bilen med resten av familjen och ta en promme imorgon istället. Men väl vid bilen bestämde jag mig ändå för att kompromissa med mig själv och gick hem den korta vägen. Det tog bara en kvart men en liten promme är ju bättre än ingen promme. :D

OCh eftersom ju det känns som om förkylningen är på väg bort så blir det nog en längre promme imorgon! KAnske jag äntligen kan komma igång med träningen nu!??

ProPoints-räknandet går bra, fast jag kan ju medge att jag inte gjort varldens bästa val hela tiden men håller mig inom ramarna än iaf. Första veckan har jag ju sagt är en liten övningsvecka så det ska väl gå bra det här....

Fast imrogn finns ju risk att veckobonus-pointsen ryker. Eller "risk" rä ju fel att säga, för det kommer att bli så. JAg sak iväg på fest med jobbet och det lär bli både ett o två glas vin och 2-rätters middag.......

Viktväktarna

Jahapp, då har en ny era i mitt liv börjat igen! Jag har gått o blivit medlem hos viktväktarna! Nu ska de sista kilona väck på allvar! Jag vet ju att VV funkar gick ju ner massor med VV innan jag blev gravid med Lova. Nu har de dessutom fixat ett nytt program som har tagit dem ca 5 år att forska fram och det verkar väldigt intressant. Blev inspirerad då fler o fler från vikt-snacket på Allt för föräldrar blivit medlemmar.

Fördelen jag ser hos VV är att inget är förbjudet, att man faktiskt får äta av allt men man får ju så klart tänka till vad som lönar sig. Det är klart jag kan äta pommes om jag vill men jag får ju betydligt mycket mer potatis till samma propointsvärde...

Så nu ska jag på allvar faktiskt nå min målvikt i år! SÅ är det och så får det bli!


Veckan börjar dock inte så idealiskt......ska på fest på söndag....:) får försöka hålla mig till mina propoints och veckobonusen.

Nåja, jag ser oxå första veckan som en inlärningsvecka! Spännadne ska det bli hur som helst!

Nu hoppas jag bara att den här eländiga förkylningen släpper så jag kan börja träna på allvar!

Grått

Nu har det blivit ltie varmare ute och det är så grått o trist. Vi har -0,9 grader och det är bara trist. Träden är itne längre så vackert vita och luften är lixom fuktig, hade det inte varit minusgrader så tror jag att det banne mig hade regnat, eller typ småduggat!

Snart dax hur som helst att bege sig mto jobbet och gå det ska jag! Är ju med i en stegtävlign (först till en miljon steg) så då måste jag ju gå.

OCh innan jag gå så har jag mian små ritualer. Som tex med kaffebryggare, jag säger högt " nu stänger jag av kaffebryggaren" , annar skulle jag gå där och fundera sen på ifall jag verkligne stängde av den....MAn gör så mycket grejer varje dag på ren vana. Somdet här med kaffebryggare. JAg har alltså en gång gått mer än en trdjedel till jobbet då jag itne kan komma på om jag stängt av kaffebryggaren eller inte så jag fick snällt vända den gången och gå hem o kolla. Och det är ju klart att det var avstängt. SÅ efter det har jag börjat med min ritual att jag säger högt det jag gör.

Ett annat exempel är tec när jag stänger för dagen på jobbet. "jag stoppar ner pengarna i boxen", "kassan är stängd", nu stänger jag grinden till butiken"....ja ni fattar!?? :)

Men faktum kvarstår att det gör att jag minns mer att jag faktiskt har gjort dessa saker!

OCh nu ska jag gå viäg till jobbet. Och kaffebryggaren är avstängd! "Check!!"

Lugn o skön lördag

fast ändå rätt mycket reggade steg med tanke på att jag haft en lugn lördag. Har inte gjort mycket väsen eg, sov till typ tio, åt frukost, satt på soffan o lästen en stund och sen gick jag o Lova ut. Hon skulle åka skridskor och då fick jag följa med eftersom hon behöver hjälp först o främst med skridskorna men även för att hållas i, eftersom hon ju är nybörjare i skridskoåkandet.

Sammanlagt var vi ute i nästan tre timmar och detta resulterade i att Lova åkte helt själv till slut. Jag fick dock hålla mig i närehet och gick brevid rätt mycket ( därav de många stegen) men hon åkte själv!! Min duktiga tjej! Hon lärde sig tom att resa sig upp på den hala isen helt utan hjälp. Härligt va?

Efteråt var jag och handlade lite mat o godis, fixade middag och sen har det varit en lugn kväll. Sitter här nu o sippar på mitt vinglas och funderar snart på att gå o lägga mig.

Imrogon tror jag att vi nog ska ta och möblera om lite i Linus rum....

Stegen idag ligger på närmere 8000 steg ochd et mina vänner är bra med tanke på att jag eg inte "gjort" något....

En vacker vinterdag

Det är så vackert ute nu! Och väldigt konstigt väder tycker jag. Det är alltså minusgrader, närmare 10 minus har vi haft hela veckan nu men ändå är det lixom fuktigt ute. OCh fukten gör att snön ligger sååå fint på träden. Allt är så vitt och vintrigt.
Ja jag vet att jag är lite kluven när det gäller vinter. JAg tycker som sagt att det är vackert med snön ochd et blir så ljus och härligt. Men kylan är jag inget fan av. Och nu när det är så fuktigt så blir det desstå jobigare med astman...

JAg bävar för när värmen komme rigen eg för då blir det så blött och slaskigt ....o mörkt igen...Nåja, förhoppningsvis blir väl snön kvar ett tag till.

Avslutar med ett par vackra bilder....ingen högkvalitet dock, tagna med min gamla mobilkamera (den nyare är på lagning).

Pissdag!!

Dagen idag har varit helt j**la pissig!! Dagen började rätt ok,v öfrutom att manvar nedrans trött på morgonen när klockan ringde. Skolan började idag och därmed var sovmorgnarna över.....

BArne kom iaf iväg till skolan utan några missöden och sen tog jag mig hem, åt frukost och satt och surfade en stund. Hade redan igår bestämt att jag skulle ta mig till gymet idag innan jobbet. Satt där på förmiddagen i köket och försökte verkligen samla krafter till att packa träningsväskan och ta mig iväg......Till slut kom jag iaf iväg och tänkte att lusten nog kommer när jag väl är där. Hade ju ändå inget vettigt att göra hemma. Det var inte ens kul och sitta o slösurfa eller spela.....än mindre se på tv....

Så väl på gymet så styrketränade jag i 45 min efter att ha gått dit drygt 20 min raskt i dassigt väder. Det gar varit runt 10 minusgrader idag och riktigt rått o fuktigt på samma gång. Kylan lixom trängde sig ända in i märgen....

Kännde mig itne så mycket gladare efter träningen heller, annars brukar man ju känna sig så nöjd...Visst känns det bra att ha tränat, spec nu när träningsvärken börjar komma smygande...men den där kicken kom inte!

Och mitt sunkiga humör fortsatte på jobbet......och nu väl hemma så såg köket ut som "hej kom o hjälp mig" så det var bara att sätta igång o fixa där innan jag åt middag strax efter åtta.....Sen fixa fram kldäer till Lova till imorgon och då blev det bråk om kläder.......

Ja det var lixom rätt väntat att det skulle smälla nån gång men trist att det kom just då och att det var tvunget att vara Lova som fick ta smällen av mitt dåliga humör...

Nu ligger hon i sängen och sak sova och vi är vänner igen....

Jag tror fanimej att jag oxå går o lägger mig snart, så jag kanske är gladare imorgon....

Skitdag!

Julen bortstädad

Då var julen över för denna gången. Idag tog vi bort julsakerna förutom ljusstakarna och julgardinerna. Ljusstakarna ger ju sånt fint ljus så dom behåller jag gärna ett tag till. Julgardinerna byter jag nog till veckan....bara jag får ork till det. :)

Efter julröjningen klädde jag på mig varmt, tog mina stavar och begav mig ut på en pormenad. Det blev en timmes stavpromenad i snön, nästan 5 km gick jag. Himlans skönt var det att komma ut i den friska luften. OCh jag fick definitivt upp flåsen ordentligt oxå, snön ger ju ett extra motstånd när man går.


Invigning

Idag har vi varit kulturella och varit iväg på invigning av ett nytt galleri. Och inte vilket galleri som helst utan svärfars galleri! Han och några andra har startat ett galleri för hobby-konstnärer och vem som helst får ställa ut på galleriet. Mer info om galleri Zebra hittar ni här. Där fick vi vin och lite småplock och fick mingla lite. Mycket trevligt.

Nu till invigningen var ju temat så klart zebror och det fanns en hel del fint där. Bla hade en förekoleklass i Pershagen fått måla egna zebror. Även svärfar hade så kalrt ett par målningar och Puttes bror Daniel hade 3 st fina verk där. Han tom sålde ett!! Grattis Daniel säger jag!
OCh det bästa med allt var ju att Daniel och Kjell var på plats så man fick träffa dom igen. Vi har inte setts på ett bra tag....säkert ett par år.....Så det var ett kärt återseende. 

Vi passade på att gå till galleriet oxå så vi fick en frisk promenad till o från i 13 minusgraders kyla...brrr...Totalt reggade min stegräknare 29 min i rask tempo.....

Röd dag igen....

det blir ju aldrig vardag känns det som! Denna vekcan är helt konstig jobbmässigt. Jag jobbade måndag och tisdag. ledig idag, jobbar imorgon igen och sen är jag ledig fredag lördag och söndag. Men sen är det väl som vanligt igen, vardagen börjar på allvar.  Putte börjar oxå jobba på måndag så då är allt som vanligt igen mer eller midnre.

IDag är det väldans kallt ute igen. Vi hade runt 12 minusgrader på dagen och jag och Lova klädde på oss varm och gick ut för att åka lite stjärtlapp. Vi har ju ingen pulka i hushållet. Det har lixom inte kännts viktigt att skaffa då det knappt funnits nån snö på vintrarna....Kanske dags o investera i en nu....??

Hur som helst så gick det rätt OK att vara ute trots kylan. Klädde ju på mig ordentligt, hade astmasprayen tryggt i fickan och hör o häpna, jag behövde inte använda den en endaste gång!! NU vart det ju inte så himla ansträngande att åka stjärtlapp ifs. Hade jag dessutom behövt gå en hel massa så hade det nog varit jobbigare. Jag har nog pulmicorten att tacka för trots allt.....det gäller bara att komma ihåg att ta det regelbundet...

Förresten så hände det en rolkig grej igår som jag glömt berätta om. Vaknade igår morse av att det var en kille fr Tv4 som ringde och hade googlat och hittat min blogg där jag ju har skrivit bla om astman. Han ville komma och intervjua mig om detta, astma o kyla.....hmmm igår var jag inte alls redo för det, men han sa att han skulle ringa igen så jag kunde fundera på det....
Nåja, han har iaf inte ringt än så han kanske hittade nån annan att intervjua......I annat fall nu när jag har fått fundera på det så hade det nog varit rätt skoj.. :D
Inte för att jag vet vad jag hade kunnat tillföra men det är ju deras jobba att avgöra.

Nähepp, nu ska jag gå iväg till affären igen (var där nyss) och köpa tvättmedel som jag så fint glömde när jag var där nyss....

Sen är det dags att börja laga mat.
Brrrr

-15 grader är det ute och kallare ska det bli! Usch o fy! Jag gillar verkligen inte kylan alls! Visst man kan klä på sig ordentligt så man inte känner kylan men det går lixom inte att ha kläder överallt! Ta tex ansiktet! Jag har då inte nåt som täcker även ansiktet när jag är ute. Och är det kallt som det är idag så fryser man ju om ansiktet oxå. För att inte tala om luftrören....

JAg börjar ju äntligen bli någorlunda friks från min förkylning jag haft, känner bara av det på morgnarna nu när jag vaknar. Är lite täppt i nästan och nyser lite. Men sen burkar det gå över på dagen. Men så fort man kommer ut i kylan så känner man att man lever. Idag vågade jag inte ens trotsa kylan utan tog faktiskt bilen till jobbet. Har inte lust att få nåt återfall i förklylningens tecken...

Ja det är inte alltid roligt att ha astma, så är det bara. Visst går det att behandla med medicin och förebygga med kortison men såna här dagar är det inte kul....

Nåja, kylan ger väl med sig nån gång i framtiden......eller?

Nya tag.....

hmm undrar om jag har sagt det förut....?

Hur som helst så är det ju nytt år och vi överlevde nyårsfirandet. Vi var ju hos Anette o André och åt god mat (sorreno skinka med  grön sparris o melon till förrätt, grillad oxfilé med hasseblakspotatis o grönsaker till varmrätt och kladdkaka m grädde o hallon till efterrätt) och umgicks o hade det trevligt. Kvällen gick otrolgit fort och efter tolvslaget så var vi kvar en stund och åkte sedan hem så vi var i säng strax efter halv två på natten. Morgonen efter fick vi faktiskt sovmorgon allihopa, tom Lova sov till typ 10.30!

Sen har jag jobbat i helgen, lördagen var en väldigt hektiskt dag då timmarna bara flög iväg. Det är som om ALLA precis ALLA har palnerat resor under nyår och slog slag i saken på lördagen när vi återigen hade öppet.

Och idag är det återigen måndag och idag känns det som en nystart för min del faktiskt. Helgens godisfrossande känndes totalt onödig och jag kännde verkligen hur jag hade fått nog! Alltså där satt jag med handen i godisskålen och bara kännde hur magen svällde....o jag fortsatte att äta...Men nu ska jag nog pausa godisätandet ett tag...och bara äta sånt jag verkligen vill ha sen senare, inte bara för att det är godis.

Idag gick jag oxå till coh från jobbet faktiskt. Ni som känner mig vet ju att det eg inte är nåt ovanligt, jag brukar ju gå till o från jobbet. Dock brukar det där från jobbet vara motigt nu i vintertider då det är mörkt o kallt.... Idag hade jag dock klätt på mig ordentligt och visst det var mörkt kl 16.30 men jag gick iaf....och jag kom hem säkert! :)

Så jag ska verkligne bättra mig vad gäller promenaderna nu. Dessutom har jag dammat av stegräknaren, gått med i en stegutmaning som går ut på att först till en miljon steg vinner. :) Ska bli intressant och se hur lång tid det tar att nå en miljon steg....

Jag har även dammat av funbeatsidan och uppdaterat lite mål inför kommadne månad....träningsmässigt och stegräknarmässigt...

Så ja det kan man väl kalla för nya tag?? Nu ska jag in på world class hemsida för att kolla veckans tränignspass...